Продължете към съдържанието

НЯКОЛКО СЪВЕТА ЗА ПОДДРЪЖКА НА МОТОКАРА

НЯКОЛКО СЪВЕТА ЗА ПОДДРЪЖКА НА МОТОКАРА

Товаро-подемната и складовата техника изискват поддръжка и ремонт за да се продължи техния експлоатационен живот. Машините се износват като всяка друга техника и поддръжката им не е особено трудна, но има някои специфики.

Разбира се ремонтните дейности е добре да се осъществяват от специалисти и специализирани сервизи. Ще се спрем на няколко съвета, които ще ви бъдат полза при поддръжката на машините.

  • Редовно проверявайте гумите. Проверката на налягането ще обезпечи оптимално работата с електрокарите и газовите мотокари, както и ще предпази от евентуални инциденти, а и това не отнема почти никакво време.
  • Не пропускайте да сменяте маслото на всеки 3 или 6 месеца, според горивото на товаро-подемната техника. Смяната на маслото е желателно да се извършва от фирмата, която обслужва сервизно вашите машини. Редовната смяна на масло, намалява разхода на гориво при мотокарите и гарантира по-дългата производителност.
  • Проверка на нивото на антифриз. При неблагоприятни атмосферни условия – минусови температури, ниските нива на антифриз биха могли да причинят в много редки случаи замръзване. Колкото и рядко да се случва в практиката, това би могло да причини сериозни неудобства и да прекъсне работния процес в склада или логистичната база. Като проверявате нивата на антифриз проверете и евентуално за течове от резорвоара и радиатора.
  • Неизправности в спирачната система. Това е сериозне проблем, на който трябва да се обърне своевременно внимание. Имайте предвид и ежедневната проверка на системата и при всяко отклонение сигнализирайте на специализирания сервиз.
  • Правилно функциониране на датчиците – различните габарити и светлини на таблото индикират за евентуален проблем. Обърнете своевременно внимание на всяка неизправност, за да не се налагат по-скъпи ремонти.

Всички права запазени © 1993-