Продължете към съдържанието

7 ОСНОВНИ ВИДА СКЛАДОВА ТЕХНИКА

7 ОСНОВНИ ВИДА СКЛАДОВА ТЕХНИКА

Мотокари и складова техника

Мотокари – лесни за използване, мощни, гъвкави, лесни за адаптиране към складово-производстената среда и безопасни.

Видове мотокари

ДИЗЕЛОВ МОТОКАР

Дизеловите мотокари са най-доброто решение за работа на открито по много причини. Техният двигател осигурява по-голяма мощност от електрическите мотокари и газокарите. Те са проектирани и изградени за справяне с неравен терен. Те могат да издържат на атмосферни условия по-добре от електрическите модели и газокарите. Вдигат повече шум от електрическите машини, но това не е проблем на открито.

Истинско предимство на дизеловите мотокари е, че те могат да работят по-дълго време, блогодарение на капцитета на дизеловото гориво. Когато свършат, отнема само няколко минути, за да се напълни резервоарът за гориво.

Дизеловите мотокари не изискват допълнително място и станции за зареждане на батерии. Те могат да бъдат паркирани навсякъде.

ГАЗОКАР

Газокар – мотокар с газов двигател.
Газокарите са отлична алтернатива на дизеловите мотокари и електрокарите , приложими са в широк спектър от операции свързани с обработка на товари и материали. Газокарите предлагат голяма гъвкавост, като са подходящи както за вътрешни складови помещения, така и за работа навън. Газокарите са много по-екологични от дизеловите мотокари.

ЕЛЕКТРОКАР

Електрокар – мотокар с електрически двигател.
Електрокарите са тихи, икономични и екологично чисти машини за работа с широк спектър от товари. Проектирани предимно за използване на закрито, електокарите са перфектният избор за всяка операция по обработка на материалите, от вдигане и зареждане на стелажи до преместване на товари в складове и производствени бази.

Складова техника

РИЧТРАК

Ричтракът е електрическа вътрешно-складова машина, един от най-популярните видове техника за складове, оборудвани с високи палетни стелажи, където се изисква голяма плътност на съхранение на стоката и висок стокооборот. Ричтраците са високоповдигачи оборудвани с движеща се мачта и тясно шаси, специално предназначени за работа с палети и работещи в тесни коридори.

СТАКЕР

Стакерът е електрическа вътрешно-складова машина, един от най-популярните видове техника за работа в магазини, малки складове и производстени бази, където се изисква голяма скорост и лекота за преместването на материалите. Стакерите са повдигачи, специално предназначени за работа с палети в изключително тесни коридори.Той е проектиран като пешеходно устройство, докато някои модели имат сгъваема позиция за шофиране. Поради липсата на шофьорска седалка тези машини са много по-компактни и поради това по-пъргави от конвенционалните мотокари и са предпочитани, особено в малки и тесни пространства.

ЕЛЕКТРИЧЕСКА ПАЛЕТНА КОЛИЧКА

Електрическите палетни колички се използват главно в складова среда за преместване на палети от една област в друга, товарене и разтоварване на транспортна техника от рампа.Малките размери на количките позволяват те да работят в тесни пространства в склада и тесни работни коридори между палетните стелаж. Те са безопасни за използване в закритата складова среда, тъй като не произвеждат вредни емисии.

РЪЧНА ПАЛЕТНА КОЛИЧКА

Класическите ръчни палетни колички са най-продаваният модел в своя клас. Те са изключително лек и лесен за работа. Тефлоновите втулки и съединения осигуряват тиха работа и дълъг експлоатационен живот. Качествената хидравлична система намалява необходимата сила за изпомпване. Специален спускащ клапан позволява леко спускане на товара с изключителна точност. Благодарение на компактните си размери, ръчната палетна количка може лесно да се маневрира в най-тесните пространства.

Всички права запазени © 1993-